MUP: Nije pronađena kids droga u obliku žvaka u prethodnom periodu

MUP navodi da policajci prilikom pronalaska bilo koje supstance za koju posumnjaju da je droga te supstance oduzimaju, nakon čega se vrši dalje veštačenje u Nacionalnom centru za kriminalističku forenziku kako bi se utvrdilo da li se radi o psihoaktivnoj supstanci, odnosno drogi.

U saopštenju MUP-a se kaže da policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnom periodu nisu pronašli tzv. kids drogu, a razne droge u obliku raznobojnih tableta koje podsećaju na bombone se pojavljuju već decenijama.

Snus je, kako se dodaje, duvanski proizvod i ne nalazi se na Spisku psihoaktivnih kontrolisanih supstanci koji je određen Pravilnikom o utvrđivanju Spiska psihoaktivnih kontrolisanih supstanci, što znači da nije droga.

Shodno tome, navode iz MUP-a, potrebno je da roditelji razgovaraju sa svojom decom i da ih upozore na sve opasnosti sa kojima se mogu suočiti i da upozore decu da ukoliko dođu u kontakt sa ovakvim supstancama iste ne uzimaju.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova posebno prate bezbednosnu problematiku u školama i u zoni škola i u skladu sa tim preduzimaju sve potrebne mere i radnje na suzbijanju svih oblika kriminaliteta, a sprovode i niz preventivnih aktivnosti u vezi sa borbom protiv droga, ističe se u saopštenju.

MUP moli roditelje, kao i ostale građane da pre deljenja takvih informacija posredstvom društvenih mreža te informacije dostave najbližoj policijskoj stanici.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike