MUP Kosova: Vlasnici vozila sa KS tablicama će kod produžetka registracije morati da pređu na R

Vlasnici vozila na Kosovu koji poseduju KS registarske tablice biće dužni da ih zamene sa RKS registarskim oznakama, saopštilo je kosovsko ministarstvo unutrašnjih poslova, prenosi portal Kossev pisanje prištinske Kohe.

Iz ovog ministarstva su naveli da se završavaju sve procedure registracije vozila sa KS registarskim oznakama.

„Svi vlasnici vozila koja poseduju KS tablice, prilikom produženja registracije vozila, u obavezi su da KS tablice zamene RKS tablicama, prema proceduri za produženje registracije vozila i na osnovu odluke Br. 012/2020 od 10.01.2020 za određivanje tarifa“, navedeno je u saopštenju koje prenosi Koha.

Kossev podseća da su KS registarske oznake u primeni su još od 2011. godine na osnovu Sporazuma o slobodi kretanja iz ove godine, i aranžmana potpisanih u Briselu između delegacija Beograda i Prištine za normalizaciju primene sporazuma od 14. septembra 2016.

„Svi vlasnici automobila sa prebivalištem na Kosovu će koristiti RKS ili KS registarske tablice za vozila. Izdavaće ih nadležni organi na Kosovu, a biće distribuirane uz posredovanje EULEKS-a ako je to potrebno“, jedna je od tački sporazuma iz 2011.

Strane su potom na osnovu aranžmana sporazuma o slobodi kretanja iz 2016. odlučile da kao privremenu meru donesu produženje važenje KS registarskih tablica za početni period od pet godina, nakon čega će, kako je dogovoreno, dve strane ponovo razmotriti ovo pitanje.

Vlasnicima KS registarskih tablica na osnovu ovog sporazuma omogućeno je da vozilima slobodno putuju na teritoriju Srbije ili preko nje, dok su lica koja poseduju RKS oznake u obavezi da vade takozvane probne tablice, naveo je portal Košev.

(Novi magazin)

Napišite komentar