MUP godišnje primi 750.000 zahteva za dokumenta, udvostručen broj elektronski zakazanih termina

U više od 80 policijskih stanica, na preko 130 šaltera MUP-a Srbije, za 11 godina otkako postoje elektronske usluge, zakazano je oko 2.150.000 termina za izdavanje pasoša illi ličnih karata. Navala za nova dokumenta izražena je najviše u ovo doba godine, kada bi mnogi da putuju u inostranstvo.

"Zakaže se elektronski termin, plate se određene takse, naknade i troškovi putem sistema ‘Plati’. Građanin samo treba da se pojavi u zakazanom terminu i ne treba, sem starog pasoša, ništa da donosi zato što se sve pozadinske radnje, a to je izvod iz matične knjige rođenih, izvod iz matične knjige venčanih, uverenje o državljanstvu radi elektronskim putem po službenoj dužnosti tako da procedura ta traje od dolaska građana na šalter 15 minuta", rekao je Slavko Josifović, šef Odseka za podršku razvoja eUprave, MUP-a Srbije.

MUP je stigao do 750.000 zahteva za lična dokumenta godišnje, udvostručio se broj onih koji elektronski zakazuju termin. Uslov je da imaju nalog na portalu eUprave, što znači da raste broj onih koji idu u korak sa reformom javne uprave.

Elektronske usluge postoje da se građanima olakša, da se uštede vreme i novac, ali cilj modernizacije javne uprave koju od početka podržava Evropska unija jeste da se i na ovaj način više poštuje status i dostojanstvo svakog od nas.

"Evropska unija je, pre svega, zajednica ideja i vrednosti. Osnovne vrednosti na kojima počiva EU od svog osnivanja do danas su dostojanstvo, sloboda, jednakost, solidarnost, pravda i prava građana. Jedno od osnovnih prava građana koja stoje u središtu EU jeste i pravo na dobru administraciju, odnosno javnu upravu. Ovom idealu teži i Srbija, a EU je ponosna što može biti pouzdan partner u tom procesu, naročito od 2014. godine kada je Srbija po prvi put usvojila sveobuhvatnu Strategiju javne uprave. U proteklom periodu EU je podržala veliki broj projekata za unapređenje rada javne uprave i koncipiranje uprave kao servisa građana", napominje Martin Klauke, šef Sektora za upravljanje projektima Delegacije EU u Srbiji.

To je slučaj i sa Ministarstvom unutrašnjih poslova u koje građani najčešće svraćaju zbog pasoša i ličnih karata.

Unapređenje ovih usluga rezultat je reforme javne uprave koju Srbija godinama sprovodi uz finansijsku i svaku drugu podršku Evropske unije.

Samo u poslednje tri godine, 63 miliona evra direktne budžetske bespovratne pomoći utrošeno je u razvoj, modernizaciju i digitalizaciju pružanja usluga od čega građani imaju direktnu i opipljivu korist.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike