Mondoloni u oproštajnoj poseti: Saradnja učvršćena na najvišem nivou

Ana Brnabić je ocenila da su sveukupni odnosi Srbije i Francuske dostigli visok nivo političke saradnje, ali i međusobnog poštovanja i prijateljstva, o čemu svedoči i nedavna poseta predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji.

Prema njenim rečima, poseta predsednika Francuske Srbiji, posle gotovo dve decenije, svedoči o iskrenoj želji za uspostavljanjem čvršćih odnosa i partnerstva.

Ambasador Mondoloni poručio je da je načinjen veliki pomak u intenziviranju bilateralne saradnje koja je dodatno učvršćena obostranim posetama zvaničnika na najvišem nivou i izrazio očekivanje da će se ovakav trend nastaviti.

Predsednica vlade i ambasador Francuske razgovarali su i o zajedničkim projektima na kojima dve države rade i saglasili se da postoji veliki potencijal za saradnju u oblasti policije, odbrane, zaštite životne sredine i državne uprave.

Francuski ambasador je istakao da je njegova zemlja veliki investitor u Srbiji i da postoji pojačano interesovanje francuskih privrednika koji su ohrabreni da ulažu u našoj zemlji.

Predsednica vlade još jednom je zahvalila ambasadoru Mondoloniju na zalaganju i energiji koju je uložio na unapređenju odnosa naših zemalja i poželela mu mnogo uspeha na narednom profesionalnom angažovanju.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike