Momirović: Oštre sankcije protiv odgovornih za kvar voza na liniji Beograd-Bar

Tomislav Momirović je poručio da nema opravdanja za greške i dodao da ministarstvo, koje čini sve da zaustavi vandalizam i ugrožavanje bezbednosti na prugama, mora da zaustavi i nemar nadležnih za normalno funkcionisanje voza na liniji Beograd-Bar.

"Zaustavili smo kamenovanje vozova, zaustavićemo i ovakav nemar. Pristup poslu mora da se promeni i ovakve stvari ne smeju da se ponavljaju", istakao je Momirović.

Naveo je da su uvedene po dve lokomotive za svaki voz na liniji Beograd – Bar, te da će putnicima na raspolaganju biti rezerva pijaće vode, kao i slatkiši "Plazma".

"Idemo i ka potpisivanju ugovora sa crnogorskom stranom da njihove lokomotive mogu da priskoče u pomoć na teritoriji Srbiji i da naše mogu u slučaju potrebe da ide u Crnu Goru", naveo je Momirović, navodi se u saopštenju resornog ministarstva.

Prema njegovim rečima, svim putnicima koju su kasnili u vozu ka Baru u ponedeljak biće vraćeno 50 odsto cene karte, a nemile situacije se više neće ponavljati.

"Ne ide ruku pod ruku vozom do Novog Sada za pola sata i vozom do Bara sa deset sati zakašnjenja. Zna se šta je Srbija i šta Srbija postaje. Nisu svuda pruge rekonstruisane. Na ovoj deonici nisu više od 50 godina, ali ovakve stvari ne smeju više da se dešavaju", istakao je ministar.

Prema njegovim rečima, rekonstrukcija pruge Beograd Bar je u fazi ubrzanog planiranja. U toku je izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju deonice barske pruge Valjevo – Vrbnica – državna granica sa Crnom Gorom, koja je duga 210 kilometara.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike