Momirović: Moravski koridor će biti završen za tri godine

"Za nešto više od godinu dana povezaćemo Kraljevo sa auto-putem ‘Miloš Veliki’, a do kraja godine Kruševac sa Koridorom 10. U periodu od tri godine u planu nam je da završimo Moravski koridor. Ne odustajemo ni od jednog projekta i ne povlačimo se ni sa jednog gradilišta, jer nam je u prvom planu odgovornost da sve započeto i završimo", rekao je Momirović.

Ukazao je da je ta deonica od posebnog značaja kako za Kraljevo, tako i za Čačak, jer će biti povezani najkvalitetnijim auto-putem u jugoistočnoj Evropi.

Obilasku radova je prisustvovao i direktor "Koridora Srbije" Aleksandar Antić i tom prilikom je naglasio da su potpuno aktivirana sva gradilišta, kao i da je reč o izuzetno zahtevnom projektu, jer se osim radova na izgradnji auto-puta od Kraljeva do Čačka radi i hidrotehničko uređenje Zapadne Morave celom dužinom koridora.

"Radovi su intezivni, ali se nalazimo u dobroj dinamici i u skladu sa onim obećanjima koje smo dali predsedniku Vučiću tokom njegove prethodne posete", dodao je Antić.

Moravski koridor povezuje centralne delove Srbije sa dva najvažnija putna pravca Koridorima 10 i 11.

Ova saobraćajnica će povezati sva veća naselja centralne Srbije izmedu Pojata i Čačka – Ćićevac, Stalać, Kruševac, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo i Čačak, gde živi oko pola miliona stanovnika.

Moravski koridor će biti prvi digitalni auto-put u Srbiji i njegova ukupna dužina iznosi 112 kilometara, a obuhvata tri deonice: Pojate–Kruševac dužine 27,8 kilometara, Kruševac–Adrani 53,8 i Adrani–Preljina 30,6 kilometara.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike