Momirović: Investicije u nopazarski kraj prioritet

Ministar Momirović je obišao i obilaznicu, koja će rasteretiti saobraćaj u centru grada a na kojoj se, zbog mnogobrojnih problema, radi više od decenije.

"Mi jednostavno previše kasnimo. Decenijama kasnimo. Naročito ovaj kraj. Prioritet su investicije u ovaj kraj. U pitanju je prestiž države, u pitanju je da ljudi u ovom kraju povrate i da im poraste poverenje u svoju Državu", istakao je Momirović.

Neophodno je otvoriti perspektivu privredi i stanovništvu kroz više ulaganja u putuni infrastrukturu, smatra Momirović i dodaje da su i dalje pregovora za, takozvani, "mini Šengen" ali da nije siguran da li su dobili odgovarajuću podršku svih učesnika.

Ukidanje svih mogućih barijera je ono iza čega mi kao Vlada Srbije i predsednik Republike stojimo, podvukao je Momirović.

"Nadam se da ćemo to uraditi, da ćemo prevazići sve probeleme. Nadam se da ćemo do kraja godine krenuti sa autoputem Požega-Boljare, da ćemo rešiti put između Kraljeva i Novog Pazara , koji nije onakav kakav mi vidimo. Projekte praktično završavamo ili smo već završili", rekao je Momirović.

Na temu aerodroma u Novom Pazaru za koji je svojevremeno postojala ideja o izgradnji, ministar kaže da ne žele neoprezno da ulaze u takve investicije, jer ima i prioritetnijih pitanja.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар