Mocart preuzeo Ronaldovu traku, Sektor za vanredne situacije pokreće akciju za pomoć malom Gavrilu

"Jedan život pokušavamo da spasemo i nadamo se da ćemo uspeti u tome. Uveren sam da ćemo prikupiti što više sredstava", naglasio je Vukićević, saopštio je  MUP.

Đorđe Vukićević je na fudbalskoj utakmici Srbija – Portugal na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu, pronašao Ronaldovu kapitensku traku koju je portugalski reprezentativac bacio, i stavio je na aukciju kako bi prikupio novčana sredstva za lečenje šestomesečnog dečaka.

Kompanija "Mocart" je pobedila na licitaciji i otkupila kapitensku traku za 7.500.000 dinara, a novac će biti uplaćen za lečenje malog Gavrila.

Primopredaji ispred zgrade Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd prisustvovali su generalni direktor kompanije "Mocart" Slobodan Prodanović sa saradnicima, kao i predstavnici Sektora za vanredne situacije na čelu sa Lukom Čaušićem, v. d. pomoćnikom ministra unutrašnjih poslova i načelnikom Sektora za vanredne situacije.

"Kompanija "Mocart" odlučila je da pomogne da se skupi novac za lečenje malog Gavrila, za koga je poslednjih dana čuo ceo svet, ali i upoznao Đorđa, koji je mnogo učinio za dečaka", rekao je Slobodan Prodanović.

Prema njegovim rečima, kompanija "Mocart" će kao društveno-odgovorna kompanija nastaviti da pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija.

"Mi smo pobedili na licitaciji i omogućili Gavrilu da bude pobednik, a Đorđe je pobednik van konkurencije", istakao je Prodanović.

 

 

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар