Mobilni šalteri policije u kraljevačkim selima

Do neobičnog poliicijskog šaltera, u Mrsaću su dolazili uglavnom stariji meštani. Jedni iz raoznalosti, drugi da se informišu, treći da provere dokle su stigle njihove prijave.

"Selo Mrsać je poprilčno naseljeno starijim osobama gde je otežano da odlaze za grad, za Kraljevo koje je u neposrednoj blizini nekih desetak kilometara, ali tih desetak kilometara predstavljaju za ovakav vid građana izuzetno težak momenat", kaže Milan Nikolić iz Mesne zajednice Mrsać.

U policijskom kombiju mogu da podnesu i zahtev za izdavanje ličnih dokmenata. Čak i da karticom plate takse.

"Do 6. decembra, mobilni informativni centar Ministarstva unutrašnjih poslova boravi u selima na području Policijske uprave Kraljevo. Ovo je trenutno da kažemo neki pilot projekat, proba što bi mi rekli, a kasnije ćemo da vidimo da li će to možda da bude i praksa u nekom narednom periodu", navodi Aleksandar Maksimović iz Policijske uprava u Kraljevu.

Kako funkcioniše pilot projekat, narednih dana će moći da provere i stanovnici kraljevački sela Čukojevac, Ravanica, Metikoši i Kamenica, Jošaničke Banje i Gradca u Raški i sela Gračac i Stanišinci u Vrnjačkoj Banji.

 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike