Mladi Piroćanac na 3D štampaču napravio vizire za zdravstvene radnike

Mladi Piroćanac Stefan Simonović napravio je na svom 3D štampaču 20 vizira i preko Gradskog štaba za vanredne situacije poklonio ih zdravstvenim radnicima u Pirotu, saopšteno je iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

U štabu navode da je to značajna pomoć i da će Stefan nastaviti proizvodnju vizira jer je Gradski štab za vanredne situacije obezbedio još materijala.Simonović je izjavio da je na ideju došao putem fejsbuka, tačnije na fejsbuk grupi Vizionari Srbije, gde su se pojavili detaljni nacrti i uputstva kako isprogramirati 3D štampač.

„Imam ovakav štampač za izradu vizira za zaštitu medicinskih radnika. Odmah sam krenuo sa proizvodnjom. Proces izrade dosta traje, a uskoro će mi se priključiti još jedan drug koji će ubrzo kupiti 3D štampač i zajedno ćemo proizvoditi još veće količine. Od Gradskog štaba za vanredne situacije dobićemo još materijala tako da nećemo imati problema sa nedostatkom materijala za rad“, rekao je.

Pomoćnik gradonačelnika Pirota Bojan Ranđelović je izjavio da je to značajna pomoć jer se viziri zbog velike potražnje teško nalaze na tržištu a veoma su korisni u zaštiti zdravstvenih radnika.

Ova oprema od ogromnog je značaja lekarima koji su „na prvoj liniji fronta“, odnosno u direktnom kontaktu sa obolelima od korona virusa, kazao je Ranđelović.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike