Ministri odbrane Srbije i Kipra potpisali Sporazum o razmeni tajnih podataka

Ministri odbrane Srbije i Kipra Aleksandar Vulin i Hristoforos Hokaidis su danas u Nikoziji potpisali Sporazum o razmeni i zaštiti tajnih podataka, što je pravni osnov za intenzivniju razmenu obaveštajnih podataka, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Vulin je rekao da je će taj sporazum približiti dva ministarstva, jer, kako je naveo , „bez obzira što smo geografski udaljeni, nalazimo se u istom prostoru i suočeni smo sa sličnim pretnjama“.

„Religijski fundamentalizam, terorističke pretnje, migratorna kriza, pogađaju i jednu i drugu zemlju i upravo zbog toga moramo da imamo mogućnost da razmenjujemo informacije koje će povećati našu bezbednost“, naveo je on.

Dodao da će sporazum omogućiti i bolje predstavljanje srpske odbrambene industrije Kipru, navodi se u saopštenju.

„Verujemo da je proces evrointegracija ključan za mir i stabilnost u regionu Zapadnog Balkana“ naglasio je kiparski ministar odbrane i rekao da Kipar Srbiju podržava u vezi s pristupanjem Evropskoj uniji, kao i stav Srbije o Kosovu.

Vulin je položio venac na Vojničkom groblju Makedonitis, a popodne će u Komandi misije UN razgovarati s komandantom tih snaga, general-majorom Mohamedom Kamajan Kamirom i posetiti pripadnike Vojske Srbije u misiji UN na Kipru.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike