Ministartvo prosvete: Lažne dojave o bombi na adrese 17 škola u Beogradu

Mediji su ranije izvestili da su u tri beogradske osnovne škole, dve u Zemunu i jednoj na Voždovcu, stigle su dojave o navodno podmetnutim bombama, nakon što su škole primile mejlove sa dojavama. 

"U cilju bezbednosti učenika i zaposlenih nastava u prvoj smeni je prekinuta do okončanja provere policije, nakon čega su u najvećem broju ovih škola deca vraćena na nastavu. Nastava u drugoj smeni će biti organizovana u skladu sa utvrđenim rasporedom časova", navode iz Ministarstva prosvete.

Prema informacijama kojima Ministarstvo prosvete raspolaže lažne dojave o bombama stigle su u osnovne škole na Voždovcu: "Dositej Obradović", "Jajinci", "Vojvoda R. Putnik", "Karađorđe", "Janko Veselinović", "Veselin Masleša", "Danilo Kiš" i "Milan Đ. Milićević".

Lažne dojave stigle su i na elekstronske adrese osnovnih škola u Zemunu: "Majka Jugovića", "Svetozar Miletić", "Mihajlo Pupin", "Branko Radičević", "Petar Kočić", "Gornja Varoš", "B.P. Pinki", "Mitraljeta", "Sava Šumanović" i OŠ "Lazar Savatić", rečeno je u Ministarsvu prosvete.

Iz ministarstva su dodali da će o svim relevantnim informacijama za održavanje nastave, škole obavestiti učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike