Ministarstvo ustupilo vozilo dnevnom boravku za decu sa smetnjama u razvoju

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ustupilo je danas na korišćenje putničko vozilo za potrebe dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju, koji funkcioniše pri Centru za Socijalni rad Kovin, saopšteno je iz ovog Ministarstva.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je prilikom uručenja donacije ispred Palate Srbija rekao da je time ispunjeno obećanje dato prilikom posete Centru za socijalni rad Kovin.

„Nastavićemo da razgovaramo o problemima na lokalu i da zajedničkim konkretnim činjenjem pružimo podršku ustanovama iz sistema socijalne zaštite za bolji život korisnika, saglasno potrebama“, rekao je Đorđević.

Kako se navodi u saopštenju, u dnevnom boravku za osobe sa smetnjama u razvoju u Kovinu svakodnevno boravi dvadeset četvoro mladih i dece, što doprinosi njihovoj socijalizaciji a porodicama olakšava brigu o njima.

Sa njima rade stručnjaci Centra za socijalni rad, pod nadzorom su defektologa i drugih stručnih lica, čime se doprinosi njihovom maksimalnom razvoju u skladu sa potencijalima, što će im omogućiti lakše snalaženje u okruženju.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike