Ministarstvo prosvete: Uvažiće se ocene očenika koji su polagali za srednje umetničke škole

Foto: Novi magazin / VV

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je danas da će u cilju zaštite najboljeg interesa učenika, kandidatima koji su na prijemnom ispitu za umetničke škole slikali materijalom koji nije propisan Stručnim uputstvom za sprovođenje prijemnog ispita, biti uvažene ocene stručne komisije.

Ministarstvo će uvažiti ocene stručne komisije koje su zapisnički konstatovane 1. juna i uneće ih u bazu podataka za upis učenika u srednju školu, navedeno je u saopštenju.

„Komisija je ocenjivala šifrirane radove i na ocenu nije uticao kvalitet i vrsta boja kojima je slikano, već je za vrednovanje radova kao kriterijum koristila kompoziciju, lokalni ton, opšti ton i osećaj za boju“, piše u saopštenju.

Ministarstvo je napomenulo učenicima i roditeljima koji su u grupi kandidata koji nisu proučili zvanična uputstva na sajtu ministarstva i pisana uputstva u srednjim školama, da za pripremanje prijemnih i završnih ispita treba da obrate posebnu pažnju o propisanom priboru i da koriste zvanične i proverene informacije.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike