Ministarstvo prosvete uplatilo novac za budžetska mesta na masteru

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja uplatiće novac univerzitetima za odobrena budžetska mesta na master programima u školskoj godini 2018/2019, saopštilo je danas Ministarstvo.

Studentima koji su već uplatili školarinu novac će biti vraćen početkom 2019. godine, a najavljeno je da će Minsitarstvo odobravati i finansirati dodatna budžetska mesta na IT smerovima na visokoškolskim ustanovama. 

„Imajući u vidu značaj visokog obrazovanja prethodna administracija Ministarstva saglasila se sa povećanjem kvota na određenim smerovima, ali do sada nije bilo tehničkih mogućnosti da se obezbedi finansiranje budžetskih mesta na master programima na nivou univerziteta“, navodi se u saopštenju.

Na sednici Saveta Univerziteta u Beogradu održanoj 10. septembra najavljeno je da će cene školarina na master i doktorskim studijama ostati iste u predstojećoj godini.

Najavljeno je i da će zbog određenog broja budžetskih mesta za koje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ne uplaćuje sredstva, fakultetima biti omogućeno da naknadno naplate školarine i studentima na budžetu.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike