Ministarstvo odbrane: Čeka se obrazloženje o statusu vize Dikovića

Ljubiši Dikoviću je, kako navode u Ministarstvu odbrane, od načelnika Združenog Generalštaba Oružanih snaga SAD Džozefa Danforda upućen poziv za učešće na Konferenciji načelnika generalštabova za borbu protiv nasilnih ekstremističkih organizacija, koja je održana 23-24. oktobra 2017. godine u Vašingtonu, a ne zbog držanja predavanja na poziv Ministarstva odbrane SAD.

"Diković je prihvatio taj poziv, a od nadležnih službi Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je prema Ambasadi SAD pravovremeno pokrenuta redovna procedura za dobijanje vize za putovanje u SAD", navode iz Ministarstva.

Dodaju da i pored blagovremenog podnošenja viza nije odobrena.

"Tačno je da i pored blagovremenog podnošenja aplikacije za dobijanje američke vize, ista nije dobijena i od američke strane se očekuje zvanično obrazloženje o razlozima i trenutnom statusu aplikacije", navodi se u odgovoru Ministarstva odbrane televiziji N1.

U Ministarstvu napominju i da je Diković do sada više puta putovao u SAD na poziv američkih državnih i vojnih zvaničnika, a posebno u okviru razvoja saradnje u Programu državnog partnerstva sa Nacionalnom gardom Ohajo i drugih aktivnosti bilateralne saradnje Vojske Srbije i Oružanih snaga SAD.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike