Ministarstvo kulture: Finansira se medijski sadržaj, a ne određeni izdavač

Foto: Medija centar

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je danas da se putem Konkursa za sufinansiranje projekata elektronskih medija sufinansiraju medijski sadržaji, a ne određeni izdavači medija.

„Komisije koje odlučuju o prispelim projektima to rade na osnovu kriterijuma koji su jasno definisani u Pravilniku o sufinansiranju projekata za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja i u javnom pozivu putem kog je raspisan Konkurs, a ne na osnovu vlasničke strukture istih“, saopštilo je Ministarstva povodom teksta u dnevniku „Informer“ o finansiranju medija na Kosovu.

U saopštenju se ocenjuje da su u tekstu „Ministarstvo kulture i informisanja finansira najgore hejtere-Država isplatila 2,3 miliona Đilasovim medijima na KiM“ tendenciozno i neobjektivno iznete netačne i neistinite informacije o radu Ministarstva i komisija koje odlučuju o medijskim sadržajima koji zaslužuju podršku države.

„Umesto da akcenat pisanja ‘Informera’ bude na kvalitetu medijskih sadržaja i temama koje su ponuđene za sufinansiranje, on se bavi vlasnicima medija. Ministarstvu je najvažnije da javnost dobije kvalitetne medijske sadržaje koji će unaprediti informisanje građana na teritoriji Kosova. Ministarstvo je i prethodnih godina podržavalo projekte medija koje pominje ‘Informer’ i bez rezerve stoji iza svojih odluka“, dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je rad Ministarstva kulture i informisanja jasan dokaz da „živimo u demokratskoj državi u kojoj se svi mediji tretiraju bez diskriminacije“.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike