Ministar zdravlja zahteva da se hitno prekine organizovanje događaja sa mnogo prisutnih osoba

Ministar zdravlja Kosova Armend Zemaj zatražio je od svih centralnih i lokalnih institucija da hitno obustave održavanje seminara, radionica i drugih oblika organizovanja gde se okuplja mnogo ljudi, kao i druge aktivnosti koje nisu preko potrebne.

Zemaj je na Fejsbuku napisao da su o tome obaveštene sve centralne i lokalne institucije, Kosovska policija, zdravstvena i sanitarna inspekcija, kao i drugi činioci koji imaju direktno učešće u borbi protiv koronavirusa, o primeni nove odluke u skladu sa aktuelnom situacijom.

Preporučio je da se koriste mrežni oblici sastanaka, rada i drugih aktivnosti.

„Kosovska policija i svi inspektori bez razlike, zajedno sa opštinama i odborima za vanredne situacije, moraju hitno da deluju kako bi zajedno sprečili pogoršanje situacije. Inspekcije bi trebalo da se nastavljaju ubrzanim tempom, novčane kazne treba da se izriču u skladu sa Zakonom o borbi protiv pandemije Covid-19 i treba da se sprovode tačno, bez izuzetka“, napisao je Zemaj.

Poslednjih nekoliko dana došlo je do povećanja broja novo inficiranih koronavirusom na Kosovu a samo u poslednja 24 sata bilo je 148 novozaraženih.

(Novi magazin)

Napišite komentar