Milorad Dovragović iz Šapca volonter rekorder-75 puta dao krv!ao krv

Fotografije i diplome ne čuva, ali svaku uspomenu dobro pamti! Od nagrada, važniji su mu osmesi ljudi kojima je pomogao. Milovan Dovragović prvi put je dao krv u kasarni u Visokom. Za prvih deset godina, organizovao je više od 700 akcija. Vlasnik je i Zlatnog znaka Crvenog krsta Srbije.

"Crveni krst za mene je bio oličenje humanosti i dobrote. Od prvog dana, nosio sam se da nekome pomognem, da nekome damo pomoć za opstanak života, Kada sam počeo da radim u Komisiji za okupljanje davalaca krvi pri Crvenom krstu Šabac, odmah smo krenuli na masovnost, da građane što više aktiviramo i da se odazovemo. Komisija je nasledila davalaštvo, sa 2.500 boca krvi, mi smo te godine prešli na 5.500, postali smo jedan grad u Srbiji sa najvećom masovnošću u prikupljanju krvi," kaže volonter  Dovragović.

U šabačkom Crvenom krstu angažovano je više od 200 volontera koji su prigodnim poklonima, obradovali najstarije kolege.
Slavko Radovanović, v.d. sekretara Crvenog krsta u Šapcu, naglašava:"Bez njih, mi ne bismo  bili ono što jesmo, mi smo prepoznatljivi po njima i zahvaljujući njima ipamo tako dobre rezultate. Danas smo došli kod našeg Milovana koji je sa nama 30 godina i koji je deo nas i dan danas, koga poštujemo i cenimo i on mora da zna da od strane Crvenog krsta nije zaboravljen."

Milovan Dovragović krv je dao 75 puta. Toliko danas ima i godina. Među prvima i dalje svima kojima je potrebno pruži pomoć. Najduži staž ima i u šabačkom Zorkinom soliteru u kojem je već 44 godine upravnik zgrade.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike