Milačić pozvao Đukanovića da da mandat onome koga je narod izabrao

Marko Milačić navodi da od danas teče rok za prvu verifikaciju mandata u parlamentu i prvu skupštinu ove nove slobodne skupštine Crne Gore.

"Nakon toga postoji jedan određeni rok. Jedna od glavnih tema u Crnoj Gori jeste – da li će Milo Đukanović zaista postaviti za mandatara onog koga podržava većina u Crnoj Gori, a to je u ovom slučaju Zdravko Krivokapić koji je u okviru koalicije Za budućnost Crne Gore zajedno sa našim partnerima i kolegama iz opozicije stožar buduće vlasti, ili će Đukanović odlučiti da odugovlači", objašnjava Milačić.

Pozvao je predsednika Crne Gore da mandat da onome koga je narod izabrao.

"Pozivam Đukanovića da bude napokon zreo čovek, da da mandat onome koga je izabrao narod", rekao je Milačić.

Navodi da se suočavaju sa ogromnim pritiscima, ali da neće posustati.

"Pritisci su ogromni na svima nama u ovoj većini. Svi dobijamo pozive, a naročito Dritan Abrazović koji je dobio sve glasove na oštroj opozicionoj retorici. Pritiskom na njega DPS vrši i pritisak na predstavnike manjinskih naroda i partija koje su takođe osvojile mandate i sa kojima mi sada pregovaramo", ocenjuje Milačić.

Dodaje da je formiranje Vlade prvi korak ka boljoj budućnosti građana Crne Gore.

"Nije bitno imati samo većinu, mi treba zbog pomirenja naroda, zbog suštinskih promena, a da imamo što veću podršku. Pozivamo iskreno, ne kako to radi DPS godinama manipulatorski našu braću iz manjinskih naroda da što pre zajedno krenemo u ovaj proces, da što pre formiramo Vladu, a formiranje vlade je samo prvi korak ka onom ogromnom radu koji nama predstoji", objašnjava Milačić.

Ističe da je njihova koalicija čvrsta, da je ovo istorijski trenutak za Crnu Goru koji neće prokockati ni po koju cenu.

"Jedna generacija je posle stotinu godina uvela ili uvodi demokratiju u Crnu Goru i neće prokockati ovaj trenutak ni po koju cenu", poručio je Milačić.

Voleo bih da Zakon o slobodi veroispovesti bude pocepan

Govoreći o Zakonu o slobodi veroispovesti navodi da je taj zakon srušio Mila Đukanovića.

"Ja bih lično voleo da Zakonu o slobodi veroispovesti bude pocepan i da se donese neki normalan zakon. Mi smo se u okviru naše koalicije Za budućnost Crne Gore borili protiv tog Zakona. Nismo protiv toga da se uredi status verskih zajednica u Crnoj Gori ali ravnopravno, jednako za sve – za islamsku, katoličku, pravoslavnu i za našu kanonsku srpsku pravoslavnu crkvu", navodi Milačić.

Dodaje da su se oni pola godine borili protiv tog Zakona.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar