Mijailović: Ovo je diplomatska pobeda

Predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović rekao je da je današnja zabrana utakmice crveno-belih protiv Trepče naterala „Albance na Kosovu da pokažu svoje pravo lice“.

„Dosta dugo je sve srpsko u međunarodnoj zajednici prikazivano kao negativno. Ova diplomatska pobeda danas, znači da smo naterali Albance na Kosovu da pokažu svoje pravo lice, da se ponašaju necivilizovano i siledžijski, da ne poštuju preporuku FIFA“, rekao je Mijailović u izjavi dostavljenoj medijima.

Fudbaleri Crvene zvezde nisu ranije danas pušteni na Kosovo gde je trebalo da odigraju meč šesnaestine finala Kupa Srbije protiv Trepče.

„Kada su primani u FIFA glavni argument im je bio da sport nema granice i da ne treba sprečavati mlade ljude da igraju. Šta će sada reći FIFA kao najviša svetska organizacija? Sada imamo jake argumente u raznim međunarodnim organizacijama za buduća vremena. Ovo je diplomatska pobeda“, rekao je Mijailović.

„Moramo se na diplomatski i civilizovan način boriti i snagom argumenata pobeđivati. Posebno što je njihov status kao člana FIFA na arbitražnom sudu u Lozani“, dodao je predsednik Zvezde.

Utakmica Trepča – Crvena zvezda igraće se sutra u Sportskom centru FŠ u Staroj Pazovi od 15.00, a ulaz će biti besplatan.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike