Mihajlović: Upadom u RTS opozicija pokazala za kakvu Srbiju se zalaže

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je danas da u demokratskoj zemlji nasilje nije legitiman oblik političke borbe i da su upadom u RTS lideri Saveza za Srbiju pokazali za kakve se vrednosti i za kakvu Srbiju zalažu.

„Kakva je to sloboda, demokratija i pravna država za koju se zalažu (Dragan) Djilas, (Boško) Obradović, (Vuk) ;Jeremić i ostali ako odbijaju izbore, izlaze iz jednih institucija, dok u druge upadaju, u nameri da silom sprovedu svoju volju? Koji je njihov stav i politika ako preko dana govore da hoće da čuvaju institucije, a kad padne mrak nasilno upadaju u RTS. Koga oni zastupaju, kad miran gradjanski protest pretvore u sukob s policijom?“, navela je Mihajlović u saopštenju.

Ona je rekla da se delovanje opozicije u svim demokratskim zemljama zasniva na drugačijem programu od vlasti, ali da se u slučaju Saveza za Srbiju „program svodi na nasilnu smenu vlasti“.

PUPS osuđuje upad u RTS: Nasilje izraz nemoći, očekujemo adekvatan odgovor države

BEOGRAD, 17. marta 2019. (Beta) –  ;Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) osudila je danas upad u zgradu Radio televizije Srbije uz ocenu da je nasilje izraz nemoći.“PUPS osuđuje nasilan upad u zgradu RTSa sa jasnom porukom: Nasilje je izraz nemoći. Očekujemo adekvatan odgovor države“, navodi se u saopštenju Informativne službe PUPS.

Lideri Saveza za Srbiju ušli su sinoć sa demonstrantima u zgradu RTS-a i tražili gostovanje u Dnevniku. Policija, koja je bila pod punom opremom za razbijanje demonstracija, iz zgrade ih je izvela nešto pre ponoći.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike