Mihajlović: Tražila sam da i lekari mogu da kupe povoljne stanove

Foto: Novi magazin / Ivan Šepić

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je ministarstvo na čijem je čelu, uputilo molbu Komisiji Vlade Srbije da se projekat izgradnje stanova po povoljnijim cenama proširi i na zdravstvene i prosvetne radnike.

„Želimo da omogućimo i zdravstvenim i prosvetnim radnicima da mogu da kupe ove stanove. To je još jedan način da se odužimo pre svega zdravstvenim radnicima zbog svega što su učinili i čine za vreme epidemije korona virusa“, rekla je ona prilikom obilaska radove na izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti u Novom Sadu, saopštilo je ministarstvo.

Istakla je da je projekat izgradnje stanova važan za privredni razvoj Srbije, dodajući da građevinarstvo nije stalo u vreme krize i da će doprineti bržem privrednom razvoju i rastu BDP-a.

Mihajlović je, zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, prethodno obišla i završne radove na izgradnji nadvožnjaka preko auto-puta Beograd-Novi Sad i istakla da će taj nadvožnjak, vredan 500 miliona dinara, povezati građane Kaća sa industrijskom zonom i naseljem Šangaj.

„Uložili smo dve milijarde dinara u putnu infrastrukturu u Novom Sadu. Imamo odličnu saradnju sa gradom i nastavićemo da radimo zajedno na dobrobit građana“, rekla je ona.

Gradonačelnik Miloš Vučević rekao je da Novi Sad dobija jedno od najlepših naselja u kojem će propadnici službi bezbednosti imati odlične uslove za život.

„U Novom Sadu se nikad više nije ulagalo. Srećan sam i što je Vlada Srbije juče proglasila izgradnju novog mosta u Novom Sadu i obilaznice projektom od nacionalnog značaja. To je od izuzetne važnosti za naš grad“, rekao je on.

Direktor Građevinske direkcije Srbije Nebojša Šurlan izjavio je da se u prvoj fazi završava 547 stanova u Novom Sadu i da su u ovoj godini raspisana još četiri tendera.

„Prošle godine započeli smo izgradnju 1.530 stanova, ove godine raspisano je 16 tendera za 4.300 stanova i ostaje nam još Niš sa 2.200 stanova, čija izgradnja će započeti sledeće godine“, rekao je on.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike