Mihajlović: Svi moraju da reaguju kad znaju da postoji nasilje

"Ne postoji opravdanje ni za jedan oblik nasilja, a kada se desi ovako nešto kao danas u Pančevu onda je to za svaku osudu, jer predstavlja poraz celog društva. Još jednom pozivam sve da reaguju, ne smemo biti imuni na nasilje, kome god da se dešava oko nas. Svaki oblik nasilja moramo osuditi i na njega reagovati, jer ono nije privatna stvar i pogađa svakog od nas", rekla je ona.

Mihajlovićeva je istakla da je taj slučaj nasilja nad ženama pokazao da Zakon o sprečavanju nasilja u porodici nije dovoljan, jer svi moraju da reaguju kad znaju da postoji nasilje.

"Smatram da zakon treba da se poboljša uvođenjem mera, kako zaštite žena, tako i mera protiv nasilnika, koje već imaju evropske zemlje. Uvođenje posebnih narukvica za nasilnike može biti jedna od tih", izjavila je potpredsenica vlade i ukazala da čak ni zabrana prilaska žrtvi ne štiti dovoljno žrtve nasilja.

Ona je ponovila apel da građani prijave nasilnike i da je za iskorenjivanje nasilja nad ženama neophodno uključivanje čitavog društva, medija, civilnog sektora i svakog pojedinca i pojedinke, navedeno je u saopštenju.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike