Mihajlović očekuje da se nova EK fokusira na pregovore Beograda i Prištine

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je danas da očekuje da će se odmah nakon izbora u Prištini Evropska komisija fokusirati na pregovore Beograda i Prištine i postizanje kompromisnog rešenja za Kosovo.

„Očekujem jednu fer i izbalansiranu politiku Evrope prema Srbiji, u kojoj će se vrednovati naši rezultati i sprovedene reforme. U prilog tome govori i predlog da novi komesar za proširenje bude bivši mađarski ministar pravde Laslo Tročlanji, koji se otvoreno zalaže za proširenje Evropske unije na zemlje zapadnog Balkana“, rekla je Mihajlović, navodi se u saopštenju njenog kabineta.

Navela je da predloženi sastav Evropske komisije i ciljevi koje je postavila predsednica Ursula fon der Lajen ohrabruju i da očekuje da će nova Evropska komisija biti uspešna i da će njihov uspeh biti krunisan punopravnim članstvom zemalja zapadnog Balkana.

„Posebno raduje što je za komesare predloženo čak 13 žena, najviše do sada, što pokazuje i koliko je za EU značajna rodna ravnopravnost“, rekla je Mihajlovićeva, koja je i predsednica Koordinacionog tela Vlade Srbije za rodnu ravnopravnost.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike