Mihajlović: Kurti traži izgovore da odloži nastavak dijaloga sa Beogradom

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da je krajnje vreme da albanski političari sa Kosova preuzmu odgovornost za potpisane sporazume Beograda i Prištine, počnu da i sprovode i vrate se dijalogu sa Beogradom, umesto što traže izgovore kojim bi odložili nastavak razgovora.

„Zajednica srpskih opština (ZSO) nije nikakav srpski projekat, nego dogovor Beograda i Prištine postignut pod pokroviteljstvom Evropske unije, isto kao što je uvođenje taksi jednostrani potez Prištine koji je ceo svet osudio“, rekla je Mihajlović povodom izjave lidera Pokreta Samoopredeljenje Albina Kurtija da je ZSO „mrtva“.

Prema njenim rečima, „time što svaka nova kosovska vlada pokušava da dijalog vrati na početak, oni ne pokazuju da se ne slažu među sobom, već naprotiv, kontinuirano rade na tome da oteraju Srbe sa Kosova“.

„Umesto da preuzme odgovornost i vrati albansku stranu dijalogu, Kurti se pravi da sve počinje od njega i da ga ne zanimaju sporazumi koje su potpisali njegovi prethodnici. To samo pokazuje da zapravo nema uslova za dijalog, jer ne postoji druga strana s kojom bi Beograd vodio razgovore“, dodala je Mihajlović u pisanoj izjavi.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike