Mihajlović: Koridor 10 biće kompletan do decembra

Od 26 kilometara građevinski najizazovnije i najzahtevnije deonice kroz Grdeličku klisuru, pod asfaltom je 20 kilometara. Radi se i u večernjim satima, i na mostovima, nadvožnjacima i u tunelu.

"U ovom trenutku radimo na posteljici, radimo na kabl kanalima, na svim onim radovima koji će nam omoguiti da već tokom jula imamo asfalt u levoj, a zatim i u desnoj tunelskoj cevi", kaže Zoran Babić, direktor "Koridora Srbije".

Most Vrla, najduži na trasi, dobija završni sloj asfalta, postavlja se i dekorativna rasveta.

"Završetkom ovog projekta Vladičin Han će još više dobiti, dve petlje i svrstaće se u red gradova i opština sa jednakom šansom da se ubrzano razvija", ističe predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenocić.

Iako je veći deo završen, neće se za saobraćaj otvarati parcijalno, već kada se završi kompletan Koridor 10, uključujući i opremanje tunela. Rok je decembar.

"Ono što smo mi večeras videli i što ćemo videti i narednih dana nisu samo putevi, nisu samo mostovi, tuneli, to jesu infrastukturni objekti, ali to jeste i korak ka novim inveticijama", poručila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Investitor izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti je ministarstvo građevine.

Iz budžetske rezerve odvojena su sredstva za početak izgradnje, formirana je komisija za javne nabavke, pa će do kraja avgusta početi izgradnja prvih stanova u Vranju, Nišu i verovatno Sremskoj Mitrovici.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike