Mihajlović i Kremlik: Srbija i Češka imaju šta da nauče jedna od druge

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas, tokom sastanka sa češkim ministrom transporta Vladimirom Kremlikom, da dve države mogu da nauče mnogo jedna od druge, kao i da je razmena iskustava u realizaciji velikih projekata, posebno u železničkom saobraćaju, važna za dalji razvoj.

„Takođe, posvećeno radimo na evropskim integracijama naše zemlje i tu nam iskustvo Češke može pomoći, posebno imajući u vidu da je vaša zemlja članica Višegradske grupe, sa kojom kao država želimo još više da sarađujemo“, izjavila je ona, a preneo je njen Kabinet.

Vladimir Kremlik je zahvalio na gostroprimstvu, rekavši da Češka želi da doprinese povezivanju centralne Evrope i zapadnog Balkana.

„Saobraćajno povezivanje je važno i za nas i svesni smo značaja povezivanja i u vašem regionu. Realizujemo dosta projekata, ali želimo da budemo brži i efikasniji. Vaše iskustvo u izdavanju građevinskih dozvola nam je veoma korisno, imajući u vidu da želimo da pojednostavimo procedure“, rekao je on.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike