Mig-29, ljudska priča o „Vitezovima“

Ljubav prema otadžbini, ljubav prema poslu, odgovornost, timski rad – to su vrednosti koje vode pripadnike Vojske Srbije. Što je posao složeniji i odgovorniji, ove vrednosti su važnije. Tako je na primer 101. lovačkoj avijacijskij eskadrili "Vitezovi".

Jedan od mlađih pilota u eskadrili je kapetan Petar Stefanović iz Beograda, koji kaže da najviše ima interakcije sa kolegama pilotima, kako starijim tako i vršnjacima.

"Starije kolege se bave našom daljom obukom. Kolege mog ranga se bave kontrolom i zaštitom vazdušnog prostora. I kako radimo isti posao, razmenjujemo iskustva", objašnjava Stefanović.

"Vitezovi" počivaju na međusobnom poverenju ljudi, letača i tehničara. Proverava se bukvalno svaki šraf i ništa se ne prepušta slučaju. Petar je verovao u svoje snove i strpljivo i marljivo radio i verovao je i veruje u ljude oko sebe.

"Počeo sam svoj put od Vojne gimnazije, zatim sam upisao vojnu akademiju u Kolorado Springsu u Americi. Tada je bila aktuelna ta međunarodna vojna saradnja i taj vid razmene. Kada sam se vratio iz Kolorado Springsa 2013, leteo sam na avionima prvo V-53, to je popularna Utva, a zatim Super Galeb G-4", objašnjava ovaj mladi pilot.

Posle školskih i školsko borbenih aviona, na red je došao MiG-29. Obuka za letenje na ovom lovcu, Petar Stefanović je sa nekoliko svojih kolega prošao u Rusiji.

"Bio sam dva puta u Rusiji. Prvi put je to bila preobuka za Mig-29. Sastojala se od teorijskog dela od dva i po meseca, a zatim i letačke obuke. Tu smo naučili letenje na tom avionu i samim tim neku osnovnu borbenu obuku. Drugi put kada smo išli u Rusiju, to je onda bila nadogradnja i malo naprednija obuka", objašnjava kapetan Stefanović.

Važno je reći da piloti Vojske Srbije nisu turisti. Njihov posao je čuvanje i kontrola vazdušnog prostora Srbije. Planiranje zadatka, obuke je kao i sve vezano za Migove 29 veoma složeno. A ljudima koji to rade je i zanimljivo, posebno tehnički deo. U 101. eskadrili zato postoji i četa za vazduhoplovno tehničko održavanje.

"U jedinici imamo različite specijalnosti, avion motor, specijalnost tehničara za avio opremu i instrumente, za radio radarsku opremu, napadno navigacione sisteme, vazduhoplovno naoružanje i ljude koji se bave sredstvima za objektivnu kontrolu koji daju konačan sud o ispravnosti vazduhoplova", objašnjava kapetan prve klase Nenad Matić, komandir čete za vazduhoplovno tehničko održavanje.

Široj javnosti malo je poznata činjenica da se svaki sekund leta na avionu Mig-29 precizno beleži. To rade mašine, a mašine analiziraju ljudi. U Srbiji, na aerodromu pukovnik pilot Milenko Pavlović. Mašine mogu da se umreže, usavrše, mogu da se kupe novije i bolje – ali ljudi, oni se stvaraju strpljivim i stalnim timskim radom.

"Pregled vazduhoplova ovde vrše sve specijalnosti. Tehničar svake specijalnosti i njegov kontrolor. Tek kada završe pregled i svako svojim potpisom evidentira u knjižicu vazduhoplova, onda pilot dolazi vrši pregled aviona i potpisuje knjižicu. Onda je avion spreman da ide na let", kaže Matić.

Zajednička činjenica za sve zvanične posete, prikaze i medijske napise jeste da je uvek u prvom planu složenost aviona Mig-29.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар