Meštani Trmbasa spojeni sa svetom, posle dve godine dobili most

Gotovo dve godine pedestak kuća u naselju Trmbas, sa gornje strane Bresničkog potoka, bilo je odsečeno od sveta. Bez gradskog prevoza išli su zaobilaznim putevima. Najčešće peške – kilometrima, do kuće i posla, deca do škole.

"Išli smo preko reke, gazili, a to je otpadna voda. Mučili smo se. Dobro, jesmo dugo čekali, ali smo dobili dobar most", kaže meštanin Trmbasa Radoslav Milojević.

Života Kostić kaže da je dobro urađeno, kvalitetno i da im je bitno da imaju prevoz, jer kako kaže stariji meštani ne mogu da pešače kao nekada. 

Radovi na mostu preko Bresničkog potoka dužine dvadeset, širine devet metara, počeli su krajem septembra prošle godine. U njegovu izgradnju i prateće radove, grad je uložio 35 miliona dinara.

"Urađena je regulacija korita oko 74 metra koji je glavni bio razlog što se prethodni most urušio, pa se zbog toga, u sklopu izrade mosta, rađena i regulacija reke", rekao je Vojislav Mladićević iz Uprave za razvoj grada Kragujevca.

Gradonačelčnik Kragujevca Nikola Dašić rekao je da taj potok nije veliki, međutim, on je bujičnog karaktera, u poplavama prolazi velika masa vode koja potkopava te stope mosta. "Ovaj most je sagrađen na taj način da u narednih 30, 40, 50 godina ne moramo da razmišljamo da li će ovaj putni pravac i dalje biti ugrožen", naveo je Dašić.

A taj put povezuje tri naselja sa oko 5.000 stanovnika. Puštanjem u saobraćaj drumsko-pešačkog mosta u Trmbasu sanirana je i poslednja šteta na području Kragujevca koju su izazvale velike poplave pre dve godine.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар