Meštani potkopaoničkih sela ne daju Graševačku reku

Iako je investitor rano jutros ogradio gradilište i postavio jednu mašinu na obali Graševačke reke, meštani su se okupili i obustavili dalje radove. U znak protesta blokirali su i putni pravac Brus – Kopaonik.

"Ova reka znači nama život. Mi živimo pored ove reke. Kuće su nam na deset metara udaljene od reke", naglašava Goran Pavličević, predsednik MZ Radmanovo. "Stavljanjem vode u cevi, gotovo je, mi moramo da se selimo."

"Mesec i po dana ima kako mi dežuramo, u Žiljcima, Radmanovu i Brzeću, da ne dođu dušmani da nam odvedu vodu", ističe Ratko Stojanović iz Žiljaka.

Vodom iz Graševačke reke meštani kopaoničkih sela polivaju bašte i voćnjake. Bez vode, kako kažu, koju će im odvesti mini-hidroelektrane oni nemaju od čega da žive.

"Investitor je došao da gradi neku hidroelektranu koja je skupštinskom odlukom zabranjena da se gradi. Narod je nezadovoljan i došao je da brani svoju reku", kaže Saša Milošević, predsednik Opštine Brus. "Ta dozvola koja je izdata mislim, i tvrdim, da je nelegalna."

Kako RTS saznaje od predsednika Mesne zajednice, građevinska dozvola za izgradnju mini-hidroelektrane u Radmanovu istekla je 7. septembra. Niko od okupljenih ne zna ko je investitor.

 

 

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike