Meštani aranđelovačkih sela čekaju obnovu mosta na jezeru Garaši i asfaltiranje obilaznice

Star gotovo pet decenija, most preko Garaškog jezera, koji povezuje Aranđelovac sa Ibarskom magistralom i autoputem Miloš Veliki, nije odoleo zubu vremena. Zatvoren u maju prošle godine, jer je nebezbedan za saobraćaj i pešake. Ipak ga koriste, iako imaju druge mogućnosti.

"Nama treba iz našeg sela sat i po do dva, kada idemo alternativnim putem, tako da smo primorani da koristimo most i da prelazimo i kolima", kaže Slađana Glišić iz sela Bosuta. "Problem će biti kada napada sneg za hitnu i vatrogasce, da dođu do nas, ako se nešto desi", smatra Anđelka Petrović iz sela Jelovik.

"Od nedavno nam je opština rešila prevoz koji nismo imali 8 meseci. Naši putnici su putovali taksijem, peške", kaže Ana Radovanović iz sela Bukovik.

"Mi tražimo da se lokalni put koji bukvalno zaobilazi oko celog jezera sanira. Trebalo bi da se proširi da se uradi taj asfalt", kaže Dejan Mladenović iz sela Bosuta.

To traže jer im tom obilaznicom dugom blizu dva kilometra, kako tvrde, do Aranđelovca treba oko sat vremena.

"On će biti asfaltiran u prvom tromesečju. Opredeljena su sredstva za asfaltiranje tog puta i što pre budemo raspisali javnu nabavku pre ćemo završiti tu deonicu", kaže Bojan Radović, predsednik Opštine Aranđelovac.

Naizre se i rešenje za glavni problem, most.

"Neophodna dokumentacija za rekonstrukciju mosta je završena. Znači, završen je kompletan projekat. Lokalna samouprava, opština Aranđelovac je rešila svu imovnu koja je nepohodna za izradu tog projekta, tako da se u skorije vreme očekuje početak radova", navodi Bojan Radović, predsednik Opštine Aranđelovac.

A, kada će to biti? U Putevima Srbije, nadležnima za ovaj most, za RTS kažu da čekaju odobrenje za početak rekonstrukcije od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Međutim, od tog ministarstva nismo dobili odgovor kada će dati odobrenje.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike