Medojević podneo ostavku na poslaničko mesto

Na konferenciji za medije Nebojša Medojević je saopštio i da je odlučio da povuče njegove amandmane na budžet.

"Time su se stekli uslovi da ja ispunim svoje obećanje koje sam dao prilikom izbora Vlade. Ja danas podnosim ostavku na poslaničko mjesto u parlamentu", naveo je Medojević i potpisao odluku o tome.

Medojević kaže da nema informacije da je postignut dogovor sa mitropolitom SPC Joanikijem oko glasanja za budžet i rekonstrukcije Vlade.

Ranije danas Pobjeda je objavila da je mitropolit Joanikije posredovao u dogovoru između Zdravka Krivokapića i Demokratskog fronta po kome će DF glasati za budžet, a zauzvrat će premijer otvoriti pregovore o rekonstrukciji Vlade.

Medojević naglašava da nije prisustvovao večeri kod mitropolita Joanikija, kao i da nije ni bio pozvan. Ne zna, kako dodaje, za bilo kakav dogovor Andrije Mandića i Milana Kneževića sa mitroplitom.

"Štetno je miješanja crkve u političke prilike u Crnoj Gori", poručio je Medojević i podsetio da je to njegov stav od ranije.

Ističe da se crkva, kojoj i sam pripada, nekorektno ponela prema DF-u, jer su, kako kaže, jasno stali na stranu drugih partija tokom lokalnih izbora u Nikšiću i Herceg Novom.

Kaže i da je DF spreman da ispoštuje svaki zahtev SPC, koji se odnosi na status i položaj crkve u Crnoj Gori.

"Ne slažem se da bilo koja crkva utiče na izglasavanje budžeta ili bilo kakva kadrovska pitanja ili izbor Vlade", zaključio je Medojević.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар