Međunarodna trka mira prošla kroz Šabac

Učesnicima Trke mira koji su iz pravca Bosne ušli u Srbiju i Šabac, pridružili su se građđani i lokalni sportisti sa jasnom porukom da zajedno želimo lepši i srećniji svet.

Predstavnike međunarodne ekipe sa bakljom mira dočekali predstavnici šabačke lokalne samouprave i Sportskog saveza i osnovci koji su priredili muzički program.

"Ovo putovanje je vredno svakog koraka jer upoznajemo toliko divnih ljudi koji zaista žele mir u svetu. Baklju mira tokom ove 31 godine nosile su brojne poznate ličnosti, kao što su Nelson Mendela, Majka Tereza i poznati umetnici i srećni smo što i vaš grad ceni i podržava ideju mira," kaže Devašišu Torpi, koordinator Trke mira za Evropu.

U trci kroz Srbiju koja traje do 19.maja, 15 učesnika, među kojima je troje atletičara iz naše zemlje, prolaze kroz 15 opština.

Na trgu u Šapcu, svi trkači predstavljeni su pojedinačno, a baklja mira prošetala je kroz publiku.

Sandra Trivunov, učesnica Trke mira iz Subotice, navodi:

"Osećamo i smatrmao da smo svi jedna velika porodica da kroz to trčanje dotičemo ljude, dotičemo narode i nacije i da zajedno se u tom duhu uzdižemo ka miru i harmoniji."

"Pretrčavamo svih 49 zemalja Evrope i 150 zemalja sveta i ovo je lepa prilika za Srbiju da je svetu prikažemo u lepom svetlu, sa decom , sa ljudima na čijim licima je osmeh," objašnjava Predrag Knežević, koordinator Trke mira kroz Srbiju.

Za više od tri decenije postojanja Trke mira, Srbija nikada nije propustila da učestvuje, čak i u najteže vreme, a pokrovitelj i ove godine je Narodna skupština Republike Srbije i Olimpijski komitet.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike