Mask: Vratio bih Trampu njegov nalog na Tviteru

Mask, koji je jednu od najvećih društvenih mreža kupio za 44 milijarde dolara, odluku Tvitera da blokira Trampov nalog je u januaru 2021. nazvao "greškom".

"Mislim da nije bilo ispravno zabraniti nalog Donalda Trampa. Mislim da je to bila greška", rekao je Mask. Ja bih poništio trajnu zabranu…Ali moje mišljenje, i (osnivač Tvitera) Džek Dorsi, želim da bude jasno, deli ovo mišljenje, da ne bi trebalo da imamo stalne zabrane", dodao je Mask.

Tramp je trajno suspendovan sa Tvitera nakon upada njegovih priatalica na Kapitol hil 6. januara 2021. zbog kršenja pravila platforme protiv podsticanja nasilja, odluke za koju je kompanija rekla da je podržao Dorsi.

Tviter je odbio da komentariše Maskove komentare.

Tramp je nedavno rekao da se ne bi vraćao na Tviter čak i ako bi mu nalog bio vraćen, pošto sada promoviše svoju sopstvenu društvenu mrežama, Trut Soušal.

Sa druge strane, Mask je priznao da njegova kupovina Tvitera i Trampov povratak još nisu gotova stvar. "Reći ću da još uvek ne posedujem Tviter, tako da ovo nije stvar koja će se sigurno desiti", rekao je Mask.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike