Martinović: Tepićeva čita Milovana Brkića, besomučna kampanja lažima

Martinović je novinarima u Skupštini kazao da se kampanja ujedno vodi i protiv ministarstava odbrane, unutrašnjih poslova, zatim Vojske Srbije, srpske namenske industrije.

"Besomučna kampanja se vodi iz dana u dan, svakoga dana se iznose nove laži, a danas smo mogli da čujemo i da je Aleksandar Vučić kriv za smrt našeg ambasadora u Libiji", kazao je Martinović i dodao da je za to predsednika optužila "Marinika Tepić Preletačević, žena koja je uspela da promeni sedam političkih stranaka za nekoliko godina".

Martinović je istakao da Tepićeva prepričava tekstove i danas smo mogli da čujemo niz potpuno neistinitih , a radi se o prepričavanju tekstova Milovana Brkića i to iz 2014, 2015. i 2016. godine.

"Tepićeva u stvari čita tekstove Milovana Brkića koji su objavljeni pre nekoliko godina i sada im je glavni argument da je Vučić kriv za smrt ambasadora u Libiji, sada se više ne priča o Krušiku", rekao je Martinović i naveo da je predsednik sada kriv za smrt ambasadora kao što je opoziciji bio kriv i za poplave, pad helikoptera. 

Kako je naveo, njemu kao ozbiljnom političaru, deguntantno je da komentariše te tekstove.

Istakao je da Tepić, koja prema Đilasovim rečima, ukoliko on dođe na vlast, treba da bude novi premijer, to radi da se ne bi govorilo o temama koje su bitne za građane Srbije, kao i da se ne bi govorilo o svim nedelima i zlocinima onih koji su okupljeni u Savezu za Srbiju, a koje predvodi Dragan Đilas.

Naveo je da njima predstavlja problem da govore o uspesima politike koju predvodi Aleksandar Vučić, odnosno o novim fabrikama, novim radnim mestima, da je spuštena stopa nezaposlenosti, da je Srbija postala pouzdan partner u svetu.

Navodeći da je Vojska Srbije jedna od retkih u Evropi koja može u istoj godini da održi vežbe sa SAD, Kinom i Rusijom, Martinović je upitao da li bi ijedna ozbiljna zemlja u svetu pristala na vojne vežbe sa Srbijom da smo zaista država koja prodaje oružje Al Kaidi, za šta SzS optužuje sadašnju vlast.

"Ta kampanja se dalje vodi da građani Srbije, pre svega građani Vojvodine, ne bi znali da je Marinika Tepić samo u 2015. godini, za izmišljeni sport takozvane ‘banatske šore’ dala skoro pet miliona dinara, da je po pisanju medija iz vremena DS-a učestvovala u izazivanju saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula i onda je ta afera zataškana, jer je Tepićeva bila pokrajinski sekretar za omladinu i sport", naveo je Martinović.

Dodao je da se kampanja vodi i da bi se sakrilo da je Marinika Tepić milione dinara iz budžeta Vojvodine prebacila nepostojećem fitnes-centru u Pančevu, kao i da bi se skrenula pažnja sa cinjenice da je Marko Bastać svom venčanu kumu stavljao kesu na glavu i tukao ga jer mu nije doneo jednu kovertu sa novcem koju su mu poslali oni koji bepravno grade po opštini Stari grad, kao i da bi se od javnosti sakrilo da je Boško Obradović preko noći postao najveći evropejac i najveći prijatelj Amerike u Srbiji.

Istakao je da su to sve radili kako bi uništili sve čega su se dohvatili – vojsku, prosvetu, zdravstvo i dodao da okupljeni u SzS nemaju ništa ozbiljno da kažu, kao i da nikada nisu izneli nijedan predlog da se reši neki politički, ekonomski ili socijalni problem u državi.

"Ovih dana samo ste mogli da čujete ‘da bogda umro, treba mu ispaliti pet metaka u leđa, pa posle da se napijemo’, a danas Tepićeva kaže da je Vučić odgovoran za smrt ambasadora u Libiji i da je izvozio oružje Al Kaidi. Prosto ne mogu da verujem da neko ko je narodni poslanik izađe pred novinare i kaže to bez ikakvog stida i sramote", kazao je on.

Martinović je podsetio da će sutra početi rasprava o budžetu za sleduću godinu i naveo da je ovaj budžet razvojni i dokaz da se uspelo u teškim reformama koje su započete pre svega zahvaljujući hrabrosti Aleksandra Vučića.

Dodao je i da je predsednik Vučić pokazao danas dolaskom na posao kada mu je ugroženo zdravlje da su mu najvažniji interesi građana Srbije i čestitao mu na tome.

"Oni neka nastave dalje sa svojom besomučnom kampanjom i dobro je ovo što rade kako bi građani mogli da vide razliku. Dok mi gradimo puteve, oni se bave pitanjem da Vučiću treba ispaliti pet hitaca u leđa i to govori da nemaju nikakvu politiku", ukazao je Martinović.

Upitan za Nacrt zakona o referendumu i narodnu inicijativu kojim se predviđa da za uspeh referenduma u Srbiji više neće biti potrebna izlaznost veća od 50 odsto upisanih birača, već će se usvajati odluka većine izašlih glasača i da li će se time možda "progurati izglasavanje nezavisnosti Kosova", Martinović je kazao da će se poslanici pozabaviti svim predlozima Vlade Srbije i dodao da nema govora, ni pomisli da će se izmenom bilo kojeg zakona učiniti korak napred ka priznavanju nezavisnosti Kosova.

"Vučić je kao predsednik Republike rekao i ja to samo mogu da ponovim – dok je on predsednik Kosovo i Metohija neće biti priznati kao nezavisna država i svi zakoni koji se nalaze ili koji će doći u procedure Skupštine sa eventualnim priznanjem KiM, dok je Vučić predsednik – nikakve veze nemaju", kazao je Martinović. 

PS: Tepić napada Vučića kako bi prekrila Đilasove afere 

Pokret socijalista saopštio je da potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić proizvodi lažne afere i napada predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kako bi prekrila prave afere Dragana Đilasa.

"Pokret socijalista poručuje Mariniki Tepić da princip “napad je najbolja odbrana“, kojim se nedeljama rukovodi, nije dobar princip ni za nju, ni za njene šefove Đilasa i Bastaća. Prvo, zato što svi građani znaju da njoj nije teško da slaže kad god joj to Đilas zatraži i da toliko brzo slaže, gotovo isto kao i kad promeni stranku, a drugo zato što građani još bolje pamte sve lopovluke i malverzacije đilasa i Bastaća na njihov račun", stoji u saopštenju Pokreta socijalista.

U toj stranci dodaju da neistine Marinike Tepić i napadi na predsednika Vučića ne mogu da sakriju da je "Dragan Đilas trgovao sekundama na RTS, da je zadužio Beograd, a postao bogatiji za 600 miliona evra".

Oni su zamolili Tepićevu da, kako kažu, ne preti u prazno i da sve što zna kaže tužilaštvu.

Dodaju da je dobro da Tepićeva često pominje 2013. godinu kada je Vučić postao ministar odbrane, jer je, navode, upravo ta godina bila ključna za oporavak vojske i namenske industrije.

Dodaju da je "Krušik" 2012. godine bio pred zatvaranjem, ali je 2013. godine u budžet uplatio 222 miliona dinara, a 2018, čak 1,497 milijardi dinara.

Navode i da je 2013. godine broj zaposlenih u "Krušiku" bio 1.264, dok danas u "Krušiku" radi 3.231 radnik, što je, ističu, pravi uspeh Vučića – razvoj Srbije i nova radna mesta.

Pokret socijalista navodi da Tepićeva proizvodi lažne afere isključivo iz mržnje prema Vučiću i zbog toga da bi prekrila prave afere Dragana Đilasa i poručuju da "tako i nastavi", a Vučić će nastaviti da se bori za Srbiju.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike