Najbrže vesti u Srbiji

Martinović: Situacija u parlamentu nije jednostavna ali ne kasnimo sa donošenjem zakona

Predsednik poslaničke grupe vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović ocenio je večeras da situacija u Skupštini Srbije „nije jednostavna“ ali je i dodao da parlament radi svoj posao i „ne kasni sa donošenjem zakona“.

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, Martinović je kazao da je atmosfera u skupštini „ponekad mučna“ zbog ponašanja pojedinih opozicionih poslanika.

„Situacija nije jednostavna kada vodite skupštinu a pojedini poslanici unose kamenje, kada Srpsku naprednu stranku nazivaju lopovskom, kada vređaju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i članove njegove porodice. Skupština ipak radi svoj posao u skladu sa Ustavom, zakonima i poslovnikom i donosi zakone u interesu boljeg života građana“, naveo je Martinović.

Poslanica Demokratske stranke Nataša Vučković kazala je da opozicija uvek i svuda pribegava opstrukciji kada vlast ne poštuje njena prava.

„Mi smo svi zajedno predstavnici građana, pa kada većina počne da ne poštuje prava manjine ona onda ne poštuje ni građane koji su nas izabrali“, navela je Vučkovićeva.

Ona je upitala i kome je u interesu da se u „mladoj demokratiji kakva je Srbija“, stvara negativna slika o skupštini.

Navodeći da je od 62 kazne koje su poslanicima izrečene u prethodnih godinu dana, 60 izrečeno opozicionim poslanicima, predsednik poslaničke grupe Dveri Boško Obradović ocenio je da vladajuće stranke žele da uguše glas opozicije u Skupštini Srbije i ukinu kontrolnu ulogu parlamenta nad vladom.

„Imamo gotovo potpunu medijsku cenzuru u Srbiji, a SNS i SPS žele da uguše glas opozicije i u skupštini. Poslanicima Dveri izrečeno je 13 kazni, a dva naša poslanika su isključena sa daljeg zasedanja. Konstantno nam se isključuje mikrofon, odbili su više od 100 zakonskih predloga opozicije“, naveo je Obradović.

On je dodao da nijedan ministar nije podneo skupštini izveštaj o radu svog resora više od godinu dana.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike