Marković: Otvoreni smo za razgovor sa Mitropolijom o zaključenju temeljnog ugovora

Marković je, na konferenciji povodom predstavljanja prioriteta šestomesečnog hrvatskog predsedavanja Savetom Evropske unije, naglasio da je Crna Gora prilikom usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti ispoštovala sve preporuke Venecijanske komisije.

Naglasio je da crnogorska vlada ostaje otvorena za razgovor sa svim verskim zajednicama.

"Otvoreni smo za razgovore sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom o zaključenju temeljnog ugovora, kad god za to pokažu spremnost", poručio je Marković.

Marković je naveo da je Crna Gora odolela, kako je ocenio, neprimerenoj i agresivnoj medijskoj kampanji, čiji je cilj bio destabilizacija države. 

Dodao da očekuje da će opozicione partije pokazati zrelost i odgovornost prema biračima, kada je završena priča o izbornim zakonima.

"Žrtva hibridnog rata"

Premijer Crne Gore rekao je da je ta država bila žrtva hibridnog rata.

"Kao što smo bili svjedoci u proteklih par nedjelja, uprkos velikom broju subverzivnih aktivnosti kojima smo bili izloženi, uspjeli smo da očuvamo bezbjednost i osnovne vrijednosti koje baštini naše društvo", istakao je Marković.

Prema njegovim rečima, Crna Gora je odolela neprimerenoj i agresivnoj medijskoj kampanji uz veliki broj dezinformacija i lažnih vesti – sa ciljem uznemiravanja javnosti i građana, i podsticanja nereda i nestabilnosti.

"Danas je Crna Gora jedna od najbrže rastućih ekonomija Evrope. Visoke stope ekonomskog rasta i značajna domaća i strana investiciona aktivnost dovele su do povećanja broja zaposlenih i smanjenja broja nezaposlenih u Crnoj Gori", zaključio je Marković.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike