Manje kalorija, više reciklaže, novi ciljevi Koka Kola HBC

Uz dosadašnje postavljena su tri nova cilja koja moraju da ostvare od 2025. godine. Sva ambalaža mora biti reciklabilna, trećina PET ambalaže mora da sadrži reciklirani materijal, a 75 odsto ambalaže u kojoj pakuje proizvode kompanija mora da prikupi sama.

"Naše veliko nasleđe nam govori da Koka-Kola HBC porodica ostaje uspešna samo kada se menjamo i kada smo deo dobrih promena. Mi smo ti, koji kao lider u oblasti održivosti u sektoru proizvodnje napitaka, već pola veka nastojimo da unapređujemo kvalitet života u Srbiji i sa velikim ponosom krećemo ka ostvarivanju novih ciljeva. Naša uloga je velika i odgovorna i zato smo uvereni da ćemo napraviti značajne pomake kao kompanija, što će doprineti još efikasnijem upravljanju otpadom i smanjenju uticaju na okruženje", istakao je Svetoslav Atanasov, generalni direktor kompanije Koka-Kola HBC Srbija, na predstavljanju 6. lokalnog izveštaja o održivom poslovanju ove kompanije.

Novi ciljevi se odnose i na Srbiju, u kojoj je kompanija samo u prošloj godini uložila 41 milion dinara u programe podrške zajednici, dok su zaposleni volontirali u više od 850 sati.

Kompanija ima značajne rezultate u očuvanju sredine, umanjila je upotrebu vode tokom protekle decenije za čak 53 odsto, dok je ukupna potrošnja energije po litru proizvedenog pića u istom periodu smanjena za 52 odsto.

U okviru platforme Koka-Kola mladima, više od 3000 mladih je dobilo nova znanja i iskustva, a 256 se nakon programa uspešno zaposlilo.

Kompanija svojim zaposlenima nudi podsticajno radno okruženje, te indeks privrženosti zaposlenih iznosi čak 92 odsto.

U planu je smanjenje ukupnog broja kalorija u napicima za 25 odsto na 100 ml proizvoda.

Ovogodišnji, šesti po redu, Izveštaj o održivom poslovanju je pripremljen prema međunarodno priznatom GRI standardu i ispunjava visoke zahteve Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija koji se odnose na Izveštaj o napretku.

Koka-Kola HBC Grupa je prema Dau Džons indeksu održivosti za 2018. rangirana među tri najbolja proizvođača pića i na globalnom i na evropskom nivou.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike