Mamić pozvan u sud zbog zahteva za izručenje Hrvatskoj

Iz Sipe su rekli za Kliks da Mamić nije uhapšen te da će se na osnovu poziva danas pojaviti u Sudu BiH.

S obzirom da je Sipa ranije kriminalistički ispitala Zdravka Mamića, on danas nije uhapšen te neće ni biti ispitivan u prostorijama Sipa.

Kako navodi Kliks, taj potez bosanskohercegovačke sigurnosne agencije usledio je nakon što je Hrvatska raspisala međunarodnu poternicu za Mamićem.

U skladu s tim Interpol je obavestio pravosudne institucije i policijske agencije u BiH o raspisivanju međunarodne poternice za Mamićem koji se već godinu nalazi u Međugorju, dodaje sarajevski portal.

Bivši čelnik FK Dinama iz Zagreba danas će se javiti u Sud Bosne i Hercegovine gde bi trebalo biti održano prvo ročište po zahtevu za izručenje Hrvatskoj.

Ako se Mamić bude protivio izručenju Hrvatskoj, uslediće će sudski postupak u kojem će se odlučivati o njegovoj ekstradiciji.

Mamić sudsku odluku može čekati ili u ekstradicijskom pritvoru ili na slobodi ukoliko mu bude dozvoljeno da plati kauciju.

Poternica za Mamićem raspisana je nakon što mu je Županijski sud u Osijeku odredio istražni zatvor u drugom sudskom postupku koji je pokrenut protiv njega zbog optužbi za učestvovanje u izvlačenju 19 miliona evra iz Dinama.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike