Mali: Usvojeni budžet uravnotežen i realan

Ministar finansija Srbije Siniša Mali naveo je da je zadovoljan što je Zakon o budžetu za 2019. godinu usvojen i ocenio da je budžet uravnotežen, realan i da ni jedno ministarstvo nije ostalo uskraćeno za sredstva.

On je za Radio-televiziju Srbije izjavio da će u predstojećem periodu izazov predstavljati održavanje stope rasta na visokom nivou i da je paket zakona, usvojen danas u Skupštini, usmeren na ubrzavanje privrednog rasta.

Mali je takođe rekao da je veliki deo budžeta usmeren na povećanje standarda građana, kroz povećanje plata i penzija, što bi trebalo da predstavlja ;osnov budućeg rasta, kroz povećanje potrošnje.

„Svi su dobili više, tako je budžet koncipiran, da postoji balans između ministarstava. Dodatna sredstva jesu opredeljena za vojsku i odbranu, ali imamo i 7 milijardi dinara više subvencija za poljoprivredu, poreske olakšice od oko 9 milijardi i nikada veće kapitalne investicije“, rekao je Mali.

On je dodao da je Srbija zabeležila 2,6 milijardi stranih direktnih inveticija, odnosno deset odsto više nego prethodne godine, 11,3 odsto stopu nezaposlenosti, koju Vlada planira i dalje da smanjuje, kao i da očekuje rast na Duing biznis listi u 2019. godini.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike