Mali: Srbija spremna da bude domaćin “EKSPO Beograd 2027″

Povodom predstavljanja kandidature Beograda za organizaciju manifestacije "EKSPO Beograd 2027" u prostorijama Međunarodnog biroa za izložbe sa sedištem u Parizu, Siniša Mali je rekao da takvi događaji pružaju odličnu šansu za jačanje međunarodne saradnje, saopštilo je Ministarstvo finansija.

"Istovremeno, to je prilika za privlačenje investitora i za predstavljanje ekonomskih, turističkih, kulturnih, sportskih… potencijala država učesnica. Republika Srbija se nebrojeno puta pokazala kao odličan domaćin, i kao sposobna da organizuje velike, svetske, renomirane događaje, i tako će biti i ako budemo izabrani za domaćina Međunarodne specijalizovane izložbe 2027. godine", naveo je Mali.

Ministar finansija, koji je i predsednik Radne grupe za izradu i podnošenje kandidature za Međunarodnu specijalizovanu izložbu "EKSPO Beograd 2027", podsetio je i da je predlog Srbije da se izložba sa temom "Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve" održi u Beogradu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine.

Siniša Mali je istakao i da je iskustvo koje je naša zemlja stekla na svetskoj izložbi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koja je završena 31. marta ove godine, od neprocenjivog značaja.

"Interesovanje za paviljon Republike Srbije na svetskoj izložbi u Dubaiju je bilo zaista veliko, i mi smo tu priliku iskoristili na najbolji mogući način, da predstavimo naše privredne i tehnološke potencijale, kreativne industrije, turističku ponudu, nauku, kulturu, umetnost, istoriju", izjavio je Mali.

Siniša Mali je naglasio da je kandidatura za "EKSPO Beograd 2027" još jedan pokazatelj koliko se Srbija promenila i koliko je napredovala, što je prepoznato i priznato u celom svetu, navodi se u saopštenju.

"Republika Srbija je ekonomski, kulturni, turistički, sportski centar ovog dela Evrope i organizacija manifestacije poput Specijalizovane izložbe bi to samo još jednom potvrdila", zaključio je ministar finansija.

Inače, prethodni specijalizovani Ekspo je održan u Astani 2017. godine, a naredni je planiran za 2023. godinu u Buenos Airesu.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike