Mali: Prihvatilište za decu biće gotovo u septembru 2018.

Gradonačelnik Beograda izjavio je danas da će izgradnja Prihvatilišta za decu i omladinu na Zvezdari biti završena do septembra 2018. godine i da će koštati 97 miliona dinara, saopštila je gradska uprava.

Objekat u Ulici Živka Davidovića trebalo bi da ima 1.700 kvadrata.

Mali je rekao i da kroz Prihvatilište godišnje prođe oko 600 dece uzrasta od sedam do 18 godina, i to dece koja su zlostavljana, sa ulice, dece bez roditeljskog staranja ili dece koja su žrtve trgovine ljudima.

On je ocenio da Beograd od 1998. godine nema adekvatnu zgradu Prihvatilišta, već radi u prostoru od 250 kvadratnih metara, koji je potpuno neuslovan.

Rukovodilac Prihvatilišta Danijela Stajković je rekla da je ta ustanova 20 godina u prostoru koji nije human za decu i da su poslednjih 10 godina dobijali uverenja i obećanja da će dobiti novi prostor, pa da su bili skeptični da li će se to i desiti.

„Vremena su teška, ali kada imate instituciju koja na dnevnom nivou može da zbrine 70 dece, onda možete biti sigurni da će grad nakon njihovog punoletstva dobiti jedan broj odgovornih mladih ljudi koji će to ovom gradu moći da vrate. Sada će Prihvatilište spremati 60. rođendan sa ubeđenjem da ćemo, uz najbolje ulove rada, pomoći deci da prevaziđu najteže životne trenutke“, rekla je Stajković.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike