Loznički „Svet žena“

Uspešne preduzetnice, žene na rukovodećim funkcijama, umetnice, ali domaćice, predstaviće na ovogodišnjoj manifestaciji „Svet žena" svoj život, probleme, ali i put do uspeha. To će im, kažu, biti prilika da budu vetar u leđa svim ženama na početku karijere, a naročito onima koje se još nisu odvažile da krenu ka ostvarivanju svojih ideja i ciljeva.

"Mlade žene uvek su jako zainteresovane da učestvuju u našoj manifestaciji i čini mi se da je svako učešće neke mlade umetnice ili umetnice koja je na samom početku te svoje karijere čini mi se daje preporuku dalje i uvek nam se svake godine javlja sve više mladih umetnica u raznim medijima koje bi želele da se predstave", navodi Marina Cvetanović, istoričarka umetnosti.

Osnaživanje žena i unapređenje njihovog položaja su ciljevi kojima se iz godine u godinu teži sve više. Priliku da naprave svoje prve korake u predstavljanju javnosti ove godine osim mladih žena imaće i one koje su prve korake u poslovanju počele da prave tek posle četrdesete godine.

"Uglavnom ta neka kreativnost, inovativnost i upravo ta želja da možda i one žene koje se nisu do sada odvažile, a možda imaju neke svoje skrivene talente da ih podstaknemo i da ih ohrabrimo. Naravno, govorimo i o nekim temama koje su manje lepe, ali su takođe važne, tako da ćemo ove godine imati i pozorišnu predstavu koja govori o nasilju nad ženama. Znači podrška ženama u svakom smislu, u svakom segmentu života", ističe Snežana Nešković Simić, direktorka Centra za kulturu „Vuk Karadžić".

Program manifestacije „Svet žena" trajaće tokom celog marta, a u njemu će učešće uzeti odvažne i hrabre žene čije aktivnosti inspirišu druge da stvaraju i napreduju.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike