Loša vremena otkriju dobre ljude – devojčicama iz Borče majka je preminula od korone, ali nisu same

I učenici i roditelji i direktor su uvek spremni da pomognu. Trenutno je najteže devojčicama kojima je majka preminula od korone, a otac izašao iz bolnice.

Predstavnica đačkog parlamenta Teodora Marinković kaže da su sa jednom od devojčica pričaju, pomažu joj, daju sveske, stvari, novac kada joj zatreba.

"Pored učenika naše škole, roditelja, ta dva odeljenja, četvrtog i osmog razreda, koje učenice pohađaju, priključili su se prvo roditelji, zaposleni i učenici škole ‘Rade Drainac’. Onda sam dobio informaciju da su i učenici škola ‘Jovan Ristić’ i ‘Kraljica Marija’ priključili akciji pomoći", kaže direktor Osnovne škole "Stevan Sremac" Nikola Ostojić.

Prema njegovim rečima uključila se i humanitarna organizacija "Zajedno za osmeh".

"Oni su stavili žiro-račun pošto je veliki broj ljudi počeo da poziva školu, a mi nismo u mogućnosti da primimo taj novac", dodaje Ostojić.

Dug za struju bio im je ogroman, ali je zahvaljujući dosada prikupljenim sredstvima, račun plaćen.

Nastavnica biologije OŠ "Stevan Sremac" Jelena Andrejević Markvart zahvaljuje koleginici, koja je inače rukovodilac đačkog parlamenta, Verici Lazić koja godinama u školi priskače u pomoć sa omladinom i aktivistima đačkog parlamenta.

"Deca su apsolutno spremna za ovakve akcije, roditelji su spremni, odziv je neverovatan i mi smo u toj nekoj priči pomaganja i tom nekom humanitarnom delu, zaista jako dugo", poručuje Andrekević Markvart.

Ana Bulatović, predstavnica Đačkog parlamenta, naglašava da su generalno svi zadovoljni, s obzirom na to da se prikupilo dosta novca.

"Drago nam je što se dosta škola i učenika priključilo, da su se svi informisali za to što se desilo", naglašava Ana.

Ne broje akcije u kojima su učestvovali, ovoj porodici pomažu već drugi put i pozivaju i druge da budu humani.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар