Lončar najavio smene u bolnici u Valjevu zbog problema sa rekonstrukcijom

Lončar je istakao da ka tom Domu zdravlja, centralnoj zdravstvenoj ustanovi na primarnom nivou u Valjevu, gravitira 100.000 ljudi i da ona, s obzirom na veliku razuđenost područja, služi velikom broju građana, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Naveo je da će vrednost radova dostići 350 miliona dinara, dodajući da se čeka i novi nameštaj, koji bi trebalo da stigne do 29. juna.

"Ogroman posao je urađen, služiće našim građanima da u boljim uslovima sačekaju i budu pregledani i lečeni. Ovo je i za naše junake, lekare, sestre i spremače, koji će sada moći mnogo bolje da rade", rekao je Lončar.

Kako se ističe, najavio je novu posetu, kada renovirani Dom zdravlja bude spreman da primi prve pacijente.

"Sve je novo, uređeno, nameštaj treba da stigne do 29. juna, kao i još neke sitnice koje su ostale da se odrade do tada, a ja ću doći ponovo da obiđem i da proverim da li je sve stiglo i da li je završeno sve što smo se dogovorili", rekao je Lončar.

Ministar zdravlja je ukazao na to da je ispunjeno sve što je obećano, te da će se nastaviti sa radom, jer je posle pandemije najvažnije vratiti se redovnim pregledima i kontrolama.

"Naravno, sve to pod uslovom da se vakcinišemo i da izađemo iz problema zvanog korona i da se pridržavamo mera koje su na snazi", apelovao je Lončar.

Lončar najavio smene u bolnici u Valjevu 

Dodao je da je radom Doma zdravlja Valjevo za vreme korone zadovoljan, ali da to ne može da kaže i za bolnicu, te najavio smene u toj zdravstvenoj ustanovi.

"Država im je omogućila novac za renoviranje bolnice, oni dve godine ne mogu da se odluče šta bi i kako uradili. Mislim da nema drugog rešenja, nedelje su u pitanju, jer moramo da idemo napred. Imamo novac, imamo sve i ne možemo više da čekamo", objasnio je Lončar.

Direktorka Doma zdravlja Valjevo Branka Antić rekla je da je renoviranje ustanove značajno, jer joj je, kao lekaru, važno u kakvim uslovima radi i zahvalila na svemu što je država omogućila.

(Radio-televizija Srbije)

Напишите коментар