Linta: Hrvatsko pravosuđe doprinosi rehabilitaciji NDH

"Visoki prekršajni sud je svojom anticivilizacijskom presudom samo potvrdio nespornu činjenicu da hrvatsko pravosuđe aktivno doprinosi potpunoj rehabilitaciji ustaškog pokreta i genocidne Nezavisne države Hrvatske", naveo je Miodrag Linta u izjavi koju je dostavio medijima.

Naveo je i da je dobro poznato da "ustaški pevač Marko Perković Tompson, koji je pevao i o klanju Srba, ima punu podršku HDZ-a i hrvatske vlasti koja izdvaja stotine hiljada evra na godišnjem nivou za finansiranje njegovih koncerata širom Hrvatske".

"Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović smatra ustašu Tompsona velikim patriotom i njenim omiljenim pevačom. Otvoreni ustaša Tompson je ikona i idol i hrvatskog premijera Plenkovića i fudbalske reprezentacije Hrvatske na čelu sa selektorom Zlatkom Dalićem i kapitenom Lukom Modrićem koji je po majci Srbin i većine hrvatskog naroda", naveo je Linta.

Ističe i da presuda Visokog prekršajnog suda i mnoge druge činjenice samo potvrđuju očiglednu istinu da Hrvatska nije moderna i demokratska država, jer se u njoj ne poštuju univerzalne vrednosti, međunarodne konvencije, Ustav i zakoni.

"Hrvatska je u suštini jedna šovinistička država u kojoj je dozvoljeno i legitimno iskazivati besnu mržnju i verbalno pretiti Srbima uzvikivanjem ustaškog pozdrava ‘Za dom spremni’ i na mnoge druge načine, fizički napadati, šikanirati i premlaćivati Srbe, otimati srpsku imovinu i veličati ratne zločince bez kazne i posledica", ocenio je Linta i ponovio da mnoge činjenice pokazuju da Hrvatska nije sposobna da bude istinski demokratska država.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike