Linta: Dolazak Kitarovićeve, Plenkovića i Jandrokovića u Jasenovac ruganje žrtvama

Predsednik Odbora za dijapsoru i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta ocenio je danas da dolazak hrvatskih zvaničnika u Jasenovac predstavlja „ruganje žrtvama najveće fabrike smrti na Balkanu u Drugom svetskom ratu“.

Linta je u pisanoj izjavi naveo da premijer Hrvatske Andrej Plenković i drugi predstavnici vlasti samo deklarativno i povremeno osude ustaški režim i kažu da poštuju sve žrtve i da to čine pre svega zbog međunarodne zajednice, a da u suštini vode „revizionističku politiku čiji cilj je relativizacija ustaštva“.

„Postoji mnogo primera koji potvrđuju stav da Vlada Andreja Plenkovića nije učinila ništa da se Hrvatska suoči sa svojom zločinačkom prošlošću, da prizna da je NDH počinila genocid nad srpskim narodom, da izrazi kajanje srpskim žrtvama i zatraži oproštaj“, rekao je Linta.

On je dodao da su Plenković, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović i predsednik Sabora Gordan Jandroković predstavnici vlasti koji stavljaju znak jednakosti između Jasenovca i Blajburga.

(Novi magazin)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike