„Let i pev” u Jagodini

„Stojim nežna kao breza i ustreptala kao šumski brzaci”, komentariše Nataša Radosavljević svoju potrebu da slika i piše. Sa izloženih platna pravi vatromet boja. Impresionista po opredeljenju rado slika i portrete i pejzaže.

 

„Figuracije je uvek teže raditi, ali je to i veća ljubav, veći izazov, veće istraživanje, i bavim se psihologijom likova, ne bavim se samo estetikom”, objašnjava Nataša Radosavljević Nara.

Posebno inspirativne za umetnicu su ptice koje su nadahnuće za slikanje, ali i poeziju koju piše.

O tome Nataša kaže: „Ptice su kod mene ne samo simbol slobode već i duše, stihotvorenija, potraga za ljubavlju, čežnja i sve ostalo što se može podvesti pod ljubav.”

Oduvek je, kaže Nara, kako je znaju u svetu pera i kičice, volela da svi oko nje budu srećni, pa je ljubav pretočila u slike, a tugu, što u životu nije uvek tako, u poeziju:

„To su dva čeda koja ja podjednako volim i podjednako ljubim i gajim u sebi od svog najranijeg detinjstva, to se ne može podvajati jer se to prožima.”

Izložba slika „Let i pev” postavljena je u galerijski prostor Zavičajnog muzeja u Jagodini, a veče otvaranja sa umetnicom svojim notama upotpunili su i zvuci gitare mladih jagodinskih muzičara.

(Radio-televizija Srbije)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike