Leskovački trijatlonci svakog dana pobeđuju sebe i pomeraju granice

Za njih prepreka nema. Svoja tela dovode do krajnjih granica izdržljivosti. I u hladnoj vodi i na vrelom asfaltu svakodnevno treniraju, jer je trijatlon mnogo više od sporta, jedinstveni izazov kojim se bave samo najhrabriji i najspremniji. Milan Petrović, naš proslavljeni paraolimpijac, slep od svoje desete godine. Vladimir Lazarević, iako u petoj deceniji života, postiže zapažene rezultate na takmičenjima u Srbiji i regionu.

Posle biciklizma, kažu, trijatlon je došao kao logičan nastavak sportske i životne priče.

"Ja sam trenutno došao do polučeličnog trijatlona to je 2 kilometra plivanja 90 bicikla 20 trčanje i jednostavno uživam u tome", kaže Milan Petrović, trijatlonac.

Nakon plivanja u Brestovačkom jezeru sledi trčanje. Umor vidljiv, ali odustajanja nema, jer štoperica ne staje.

"Ovde smo na jezeru i treniramo 2 puta nedeljno treniramo i na bazenu u Leskovcu ali kombinacije treninga su česte tokom sezone", navodi trijatlonac Vladimir Lazarević.

Kada konačno dođu do bicikla Milan i Vladimir su kao novi. Na regionalnim putevima teško ih je stići i vozilom jer idu brzinom od preko 40 kilometara na sat. Zadovoljstvo posle uspešnog završenog treninga ne mogu da sakriju.

"Srećni se vraćamo kući puni hormona sreće zadovoljni što smo uspeli da ostvarimo zadate norme treninga za današnji dan i već se pripremamo za sledeći trening", kaže Vladimir Lazarević, a Milan Petrović dodaje: "Ja uvek kažem nebitno da li se radi o treningu, da li se radi o trci svaki put kad završim osećaj je fenomenalan jer znam da sam nešto dobro uradio za sebe."

Milana i Vladimira do kraja godine očekuju važna takmičenja na Vlasinskom jezeru i u Beogradu. Oni imaju cilj da svakodnevno pobeđuju sebe i pomaraju granice. Rezultati će sigurno, a i Olimpijada nije daleko.

(Radio-televizija Srbije)

Pošalji komentar
Najnovije iz rubrike